Fiberkabel

Ta steget in i framtiden och låt oss dra fiberkabel till din villa eller fastighet! Med vår hjälp kan alla i familjen ringa, titta på tv och använda internet stabilt och utan störningar. Uppkopplingen kommer inte heller att påverkas av till exempel åskväder, stormar och avstånd.

Simonssons Marktjänst AB har omfattande erfarenhet och kunskap när det gäller fiberoptik och kan erbjuda det mesta som har med detta att göra. Det innebär att vi till exempel utför kabelschaktning, fiberblåsning samt kabeldragning.

Behovet av problemfri internetuppkoppling ökar

Enligt statistik från Internetstiftelsen har 98 procent av Sveriges befolkning Internet i sina hem och varannan har fiberuppkoppling. Allt tyder på att tillgången fortsätter att öka och det utvecklas fler och fler enheter/tjänster som måste ha nätverksanslutning för att fungera.

Det här medför naturligtvis många möjligheter men gör även att det kan bli svårt att få bandbredden att räcka till. Lösningen på detta problem är fiberoptik, närmare bestämt att dra fiberkabel till sin fastighet.

Hör av dig till oss på Simonssons Marktjänst AB om du vill ha mer information kring fiberkabel och kabeldragning.

fiberkabel-fiberoptik-kabeldragning

Fiberoptik

Fiberoptik kan beskrivas som ett optiskt system som är avsett för överföring av ljus alternativt data. I detta system leds ljus genom långa kablar, optiska fibrer, med kärnor av glas- eller plast. Fibrerna kan ha olika tjocklekar och varierar mellan flera millimeter i diameter till att vara tunnare än ett hårstrå. Kärnorna är omslutna av ett mantelhölje och ett skyddande skal av plast.

Man har, av olika skäl, alltid använt sig av koppartråd inom telekommunikation men nu börjar fler och fler se fördelarna med att satsa på optiska fibrer istället.

Det finns många skäl till varför man bör investera i fiberoptik och några av dem är:

 • Ökad hastighet
 • Minskad sårbarhet
 • Bättre bildkvalitet
 • Optiska fibrer är billigare än koppartråd
 • Fastighetsvärdet ökar

Kontaktinfo

Behöver du vår hjälp eller har du någon fråga till oss? Fyll då i formuläret nedan eller ta en titt på vår kontaktsida så ska vi svara så fort vi kan.

Kom ihåg att fylla i alla fält!

  Namn:

  E-post: *

  Telefon:

  Meddelande: